Praktiskt taget på väg.

Jag är fortfarande i Fredhäll, fågelkvittret väckte mig finfint idag med!! Nu är jag snart redo inför nyår;

[ ] Snygga lösnaglar
[ ] Snygg bränna
[] Nyfärgat hår
[   ] Snygg klänning
[   ] På plats i Åre

Nu skall jag bara hoppa in i duschen, svänga förbi Hantverkargatan 27 och betala solduschen som jag inte kunde betala igår eftersom hela ICA- Banken fått fnatt och låst sig, faktisk första gången ICA krånglar så man skall väl va glad ändå, och sen skall jag u till Täby och hänga på Abc ett tag innan vi åker, JOHOO!

Åre Baby!

Nu har jag snajdat på mig snygga naglar och min lilla "tan" börjar se fiin ut! Så, nu skall jag hoppa ner i sängen brevid Klara Stor dag i morgon ju!

Puss & God Natt

papapa-pokerface-papa-pokerface?

Efter en låång dag har jag och Klara nu kommit hem till freddagräddan. Jag mår lite illa eftersom jag åt allt för mycket (dock inte allt) av min sandysmacka. Det har varit en bra dag med lunch på Ljunggren med Ida och Sofia och sen fläng på stan en sväng och träffade Anna från Barselååna!

Vi tjafsade lite på TopShop där jag hade fått ett presentkort på ett par stövlar av JP, men dom kostade 1600 istället för 1100 som vi trodde och sen funkade inte mitt kort i kassan så vi startade om maskinen lite (inte jag och Anna, utan kassatjejen) men ingen lycka. Så eftersom mitt presentkort vart använt så fick vi istället lägga undan stövlarna tills i morgon och sen filura lite på det. Fick en liten underskrift på presentkortet också, vilket gör det hela lite knepigt eftersom jag upptäckt att på internet kostar dom faktisk 1100 och 50 kr i frakt så jag tänker ju såklart köpa dom där! Vet inte riktigt hur jag skall lösa det med Toppshoppan bara.

Sen gjorde jag nåt kul som jag itne gjort innan men definitivt kommer göra igen! Soldusch! Shit va snygg jag är nurå! Lite klistrig fortfarande, men i morgon, då är jag fajsty! Fisty? Jaja, Snygg som bara den iallafall!!

Sen kilivippade jag in på Stadium och träffade på Charlie och en supersnygg jacka, nedsatt till 974 (inte Charlie, jackan.) som jag knipsade! Sen kilade jag och Klara till Gina Tricot och hittade lite tajts och grejer och vidare och köpte strumpbyxor och hårfärg! Köpte även en efterlängtad Dust It!

Nu färgar Klara håret och jag sitter och skall pilla med en bra brännskiva till den 8,5 timmar långa bilresan i morgon! Johoo! Papapa-pokerface-papa-pokerface?

Puss o Kram - Ja, vi skall köra försiktigt!



Vinterjoggare

Kan inte nån förklara det här med vinterjoggare för mig? Jag förstår promenad, med stor vinterjacka och kängor så man inte fryser, men det är ju kallt ute!! Varför vill man ha på sig små underställsbyxor och en liten tröja och springa runt så man blir svettig och kall och det isar i halsen när man andas? Jag har ju visserligen aldrig testat, men har inte heller några planer på det... Så, kan inte nån eldsjäl eller nåt förklara det för mig?

Fågelkvitter i Fredddagräddan

God Morgon! Nu har jag just gått upp efter att ha vaknat till fågelkvitter, inte riktigt utan Wake-Up Ligth kvitter vilket var helt underbart!! Det var mycket lätt att vakna, sen var klockan visserligen 9 och inte typ kvart över sex men den tiden kommer nog den med...

Nu skall jag äta en macka och lite yogga. Sen skall jag flänga ut på stora staden. Mycket kul och spännande. Jag har några missions att fixa, en inte allt för många. Skall dock möra Klara på stan sen när hon slutar så jag kanske skall hänga här hemma ett tag till, annars så mååste jag ju kolla i alla affärer och det vet man aldrig hur det går... Men jag måste ju faktiskt köpa vantar!

Kram

Long time no see!

Jag har helt enkelt haft fullt upp med att Gotlands- Mysa så jag har inte hunit med någe internet över huvud taget! Men nu är jag i Freddagräddan (Fredhäll) Med K. Svensson och är tillbaka så att säga.

Julen har varit helt underbar! Bara skön och avslappnad och nog den bästa julafon på riktigt länge! Sen var Wallersfesten på juldagen sjukt rolig med! Riktig förfest med vin&sprite och singstar! Och Wisby Strand var riktigt lyckat!

Nu har jag packat ihop allt jag äger och tagit med 80% till Stockholm, flytt igen!! Men det gick bra! En aningn svettiga och mycket varma så kom vi fram till Klaras lägenhet! Jag har redan testat skidoutfiten och den sitter som en smäck! Hade glömt bort hur shysst det frasar om benen när man går i termobyxor! Det är toppen!

Nu skall jag tvätta ansiktet lite och krypa ner i sängen!

Vi hörs - jag lovar!

God Jul Såklart!

Nu har vi köpt alla klappar, slagit in alla klappar och druckit glögg! Igår var en sån mysig dag! Mamma, Lillebror och Storasyster hemma hos mamma med myspys!

Idag har vi ätit en härlig julfrukost, jag har pillat med de sista paketet och nu lagar mamma lite hysteriskt julmat!

Snart skall vi åka iväg till farmor och farfar, jag skall bara ta på mig julstassen!

GOD JUL TILL ALLA

Tjipp Tjopp

Nu skall jag flänga in på stan med min bror!

Kramar

Det bästa med Gotland

♥ Tiden går hälften så fort
Men bara på ett bra sätt, man hinner med mer, man hinner framförallt njuta mer

♥ Visby är vackert och litet
Vilket gör att man aldrig är för långt bort för någonting, man kan gå vart man vill, och man hinner det.

Det är tyst
Det enda man hör när man är hemma på natten är vinden som viner och en kanske liten katt som jamar.

Det är mörkt
Ni vet hur irriterande det är med gatuljus som lyser in genom fönstret? Finns inte på landet! Här är det bäcksvart!

Alla gamla vänner är här
Man kan träffa nästan alla gamla vänner på en gång, det finns inget härligare än att vara omgiven av dina vänner som känner dig och som du vet älskar dig för den du är!

Värsta Bästa Bästa!

God kväll! Detta är en mycket bra kväll, eftersom jag precis har ätit Gotlandslimpa, bästa brödet ever! Mamma är som att ha ett eget litet bageri hemma! Mums!


Men det bästa av allt i hela vida världen just nu, alla kategorier i hela världen, är att JAG KLARADE TENTAN I GRAMATIK!! Jag har aldrig i mitt liv kännt en sån lättnad, för detta betyder att jag klarade kursen!! Eller, jag vet inte resultatet i Litteratur ännu men det kan inte va annat än G. Detta i sin tur betyder att jag är helt ledig tills nästa termin börjar den 19:e Januari, nästan en hel månad, utan ett enda pluggmåste, nästan utan måsten helt! No Stress! Och jag är på världens bästa ö med massvis med vänner att fika med, och farmor och farfarar att mysa hos och katter att klappa! Det är great!

Idag har jag flängt runt på stan lite, hängde ett bra tag på Ica Maxi, världens bästa affär, med mamma, sen träffade jag min stora lillebror och vi hjälpte mamma välja ut fina glasögon och sen var det storfika på Vinäger/Amalia. Åt en jättegod macka, stor som ett lillfinger för 75 kronor, RÅN.

Jag fick även en otroligt fin present av Anna, en liten kanin, som skall följa mig överallt!



Efter det åkte jag till Farmor och Farfar och myste lite, hämtade min hockeytrunk med kläder och saker och körde farfars bil hem! Så härligt att köra bil igen! Plus att farfars Saab är grymm! Jag skall lätt köpa en sån, när jag blir vuxen och rik och i behov av bil. Dock körde jag fel, vägen jag kört hundra gånger vart som bortblåst, jag var så upptagen med att gilla att köra bil så jag körde in till stan och fick köra ut till mamma igen, bra omväg.

När jag kom hem så åt jag dom där mackorna då, sen kollade jag tentan och pratade Anna och Lina i telefon, det är så skönt att bara kunna ringa folk sådär, helt sjukt underskattad teknologi!

Nu ligger jag i min myspyssäng och skall kolla lite på House.

God Natt från den blåsiga ön!


Personlighetstest på 3 minuter

Catrines personlighetstyp:


Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.


Sant?


Inga stålfjädrar här inte!

Nu ligger jag nergosad i min gamla säng, i mitt gamla rum, hos mamma och det är SÅ SKÖNT! Sängen är fluffig och inte den minsta tillstymmelse av stälfjädrar finns, täcket är också fluffigt och inget luktar mögel eller fuktskador! Inte jag heller, för första gången på länge! Allt är underbart!

Efter att ha blivit mött av Anna, Klara & Lina på flygplatsen så åkte jag och mamma hem till Barlingbo, åt goda mackor och drack kranvatten! Sen drack vi lite glögg pratade och sen såg vi på Mamma Mia, och ja, jag kan på riktigt va sist med att se den, men den var riktigt bra! Lite förutsägbar ibland och lite tunn story men musiken var fantastisk, och jag är inget ABBA- fan, och allt passade in jättefint! Det är riktigt coolt hur stora ABBA är, och att dom fortfarande är det! Och det är nästan lika coolt att Meryl Streep efter så många år som skådespelerska går ännu en grej! Hon kan ju verkligen sjunga! Även om det är inspelat i studio så är det rikigt bra!

I morgon skall jag tvätta en massa, sen är det storfika på Vinäger med alla tjejerna! Efter det blir det lite julshopping och sen skall jag försöka åka och hämta en bli hos farfar och kramas lite!

Nu skall jag sova, sött som en liten flicka!

Om ni såg den här?


Helt ärligt nu hörreni, om ni såg denhär knappen, vad hade ni tänkt? Jag kan berätta vad jag tänkte, jo. Lysknapp. Så om ni t.ex sitter på toaletten och lyset släcks, vad gör ni? Som jag kanske? Trycker på lysknappen? Nej, det är en SPOLKNAPP, gissa min förvåninig! Tur att man är i Sverige igen, där allt är som det först verkar!


Försöker vara odelat positiv








BACK in the Suecia

Det är natt här, och klockan är bara 10 i fem. Vilket är konstigt, men jag har hört att det är årets mörkaste dag så det kommer bara bli bättre!!

Resan var lång, först försov vi oss så Anna väckte oss halv 8, istället för det tänkta halv 7, med kommentaren - skal ni stanna i Spanien? Men vi packade ihop det sista och diskade lite i duschkräm och tog en taxi till flygplatsen. Flyget visade sig bli 45 minuter försenat, men allt gick smidigt och bra, jag hade placerat ut mina störda extrakilon i Anna och JPs väskor så 21 kilo prick lastades in i det lilla planet. Sen sov jag, ganska skönt, på min fluffiga halsduk.

Det var jättetråkigt att säga hejdå till Anna, jag kommer sakna henne mycket, man jag har ju lämnat en väska i Barca så jag måste åka och hälsa på i vår, vilket är bra!! JP åkte med sin bror för att sen åka bil med dem ner den 23:e och Anna åkte med sin bror och jag konkade iväg till terminal 3, terminalen som gud glömde, den är tydligen bara provisorisk, men har varit här i 10 år så vi får väl se.. Som tur är finns det internet, men snåla Luftfartsverket rånade mig på 70 kronor för att surfa en timme, det känns det dock som det är värt!! Mycket eftersom mitt öra har börjat svullna av värmen från telefonen som fått gå på högvarv :) Den har ju inte riktigt använts under dom senaste månaderna eftersom vi varit 4 personer på en telefon och typ 3 andra personer som vi ringt till, men nu är den lilla vännen tillbaka och får erövra sin plats i väskan!

Jag känner mig väldigt spansk, jag sitter med smutsigt hår, och med kläder som luktar rök, vart man en har varit så har ju alla människor rökt inne så dt har fastnat kan man säga, men mamma har bokat tvättstugan hela dagen i morgon så det skal nog vara ganska snabbt ordnat!

Min kära stövel som är trasig är också med, fortfarande trasig dock, men jag var smart och drog en strumpa över så den sitter på plats, dock ser jag ut som en luffare. Men det är okej, för alla som möter mig gillar mig ändå!

Nu är det 40 minuter kvar tills planet går och en timme och tjugo minuter tills jag är på ön igen! Det känns konstigt men sammtidigt mycket härligt!

Vi hörs sen, för nu är det tillbaka till verkligheten.

Äntligen

Kan jag säga, vi ses sen då.

Polisuppbåd

Nu är det urendrejeri på g. Eli, den jävla duañan håller på och blåser oss på vår deposition på 200€. Hon hävdar att vi skal betala elen men har ingen koll på vad hon håller på med, hon försöker få oss att betala för månader vi inte bodde här. Men vi är smartare än så, får inte vi våra pengar får inte hon sina saker, då ger vi bort allt till Sandra & Daniel!

Vi snicksnackade lite med några mossos d'esquadra som sa att vi skulle anmäla henne på flygplatsen om vi inte får tillbaka pengarna, 200€ för elektricitet!! På en månad, no way!

Snipp Snapp Snut

Så va sagan slut. Vilket känns jättekonstigt!! Men ändå bra!

Idag är vi trötta, för igår tog vår lärare i Textanalys Pontus Filiontus (han som hjälper JP med shottslådan) och vår lärare i Gramatik & Historia La Laura ut oss på galej! Först åt vi middag på ett helt sjukt ställe som hette Tasca i Vins, vilket typ betyder långbord och vin viket var ganska exakt vad det var.. Det fanns säkert 20 långbord, och alla var fulla med företagsjulmidagar och liknande. Vi fick in galna JÄTTEMACKOR som ingen orkade äta upp. Sen gick vi hundra år till ett ställe där Pontus brukade dricka öl på eftermiddagara när han var 16, som hette Oveja Negra där ölen kostade 18 kronor, mycket fint! Efter att de stängde så gick hela lilla karavanen, nu utökad med 4 av Pontus kompisar, in mot stan och La Casa de Petri. Jag hade tur och hoppade in i en taxi först, så jag slapp gå och åka buss som dom andra, vår taxi var nämligen den enda som fanns i hela stan verkade det som!

Sen va vi hemma hos Petri och Ingela hela natten lång och hade riktigt kul! Pratade massor med Pontus och försökte prata med Laura, eller, jag försökte men hakade upp mig på verbformer hela tiden.

Sen, när solen steg upp över staden så knatade jag och Anna hem, och kände oss så otroligt barcelonesiska! Och det bästa! Problemet med nattmat var borta, bagerierna var ju öppna!


Pontus Filiontus & JP delar ut tequila


Smarrigt!


Spanska i Spanien HT08


La Laura  Pontus Filiontus


Anna är trött.


Vackraste Barcelona!!





Mission Completed

Jag har åkt linbana, Teleférico de Barcelona, och varit på Montjuic en gång till! Och det är så fint!! Vi åkte vid precis perfekta tidpunkten, precis innan solnedgången så det var så vackert!! Även om den där linbanan inte var det säkraste jag varit med om. Den knakade och sprakade och gungade, men vi överlevde! Nu har vi packat lite mer, fikat lite på cruasáner och plattat Annas hår. Nu skall vi pillra lite till och vid 21.30 skall vi möta upp klassen för avslutningsmiddag! Här kommer lite snygga Barcelona- bilder! Nur är det inte låg tid kvar tills jag är hemma. Det är konstigt, men jag känner ändå att det är okej att lämna Barcelona, jag kommer ju tillbaka!


Teleféricos de Barcelona i solnedgången.


Mitt vackra Barceloneta!


Jag i linbanekorgen.


JP på Montjuic.


Vackra solnedgången på berget.


Jag ovanför Plaςa Espanya

Kursslut!!

Yes box, nu vart det klart då! Det känns mycket skönt!! Och tentan gick bättre än förväntat, men jag kan inte säga om jag fick g eller inte. Det bra är att redan på måndag så får vi veta!! Men behöver alltså inte obsessa på julafton! Så, hur som haver så kommer jag klara mer än 75% och alltså inte behöve betala tillbaka mitt CSN- bidrag. Frågan är bara.. OM jag inte klarade Gramatiktentan, kommer jag göra omtentan? Vad tycker ni?

Nu är vi hemma, jag har ätit min sista WokiMarketWok och skall ni ta en liten tupplur, sen skall vi åka linbana! Jooho!

1,5 dag kvar till Suecia. Det är helt sjukt att jag skall lämna det här stället!! Satt en stund vid stranden och åt lite wok idag, var tvungen att kisa för det var lite soligt, men havet är sjukt vackert. Nu skall jag byta ut det mot.. Fyrisån?

Hej så länge - från landet där solen fortfarande lyser.

God -Tenta- Morgon

Så, första etappen (ta sig ur sängen) avklarad! Nu så skall vi snart gå till Starbucks och köpa kaffe, sen skriva tenta. Jag kan inte säga att det känns bra, men efter att ha vridit och vändit på mig några timmar inatt så känns det iallafall bättre. Jag var duktig och gick o la mig jättetidigt, men vaknade efter nån timme igen och vred, vred och vände på mig. Tyvärr lyckades JP norpa min plats när jag gick upp för att kolla inbrotstjuvar (Anna) så jag hamnade med den strenhårda kudden. Illa. Men, jag somnade ändå tillslut.

Efter tentan skall vi åka linbana, äntligen! och sen skall JP få födelsedagsmassagen av mig (jag skall inte göra den, hallå present) och då tänkte jag gå en sväng på stan. Sen skal vi äta avslutningsmiddag med klassen!

Bara två dagar kvar nu.

Bimbo Pan

Nu sitter jag och har precis avslutat en Bimbo Pan Wrap. Vi gillar Bimbo Pan, dels för att dom är mjuka och goda, men mycket för att dom heter Bimbo, vi tycker det är kul. Jag sitter och obsessar lite över tentan, det fastnar liksom inte!

Men, en bra sak!! Nu är det klart med rummet!! Jag skickade in dom påskrivna kontrakten idag! Så Skönt!! Mailade även om kollade om jag kunde hämta nyklarna den 5:e när jag o Klara skall ha vår "FixaUppsalaDag"

Nu skall jag plugga lite mer. Se om det fastnar på nåt magiskt sätt...

Just det ja, jag glömde ju i ivern att jag saknar alla där hemma! Mamma, Lillebror Richard, Storasyster Elin, Farfar, Farmor, Liten, Idgie och resten av alla vänner!!
Ni behöver inte känna er bortglömda!!


Bilden har jag snott från Mammas hemsida.

Pirr i magen

Åh, jag har lite pirr i magen, dels för att jag måste klara tentan i morgon, men mest för att det skall bli så kul att komma hem!! Det skall bli roligare att komma hem än vad det sakll bli tråkigt att lämna Barcelona, om ni förstår? Jag chattade med Anna, Anna i Visby nyss, och Klara E och Klara S, och jag saknar alla så mycket! Men snart, om 2,5 dagar så ses vi igen!! För då kommer jag till Visby Flygplats!

Nu skall jag plugga Gramatik, massivs med gramatik så jag slipper göra omtenta i januari och spendera hela julen med att plugga. För jag vägrar!!


Hemklickat från Asos.com


Då har jag firrat skor till nyår och klänning till.. julafton? Eller alla dagar! Jag hoppas bara det hinner komma innan jag åker till Åre för att fira nyår! Nu skall jag snart gå och lägga mig, gramatiken är vad den är, imorgon får jag plugga mer.



Vad tror ni, flipp eller flopp?

Avancerade inlärningsmetoder

Såhär jobbar jag, det gör det lite roligare, men jag vet inte om jag lär mig mer.


Det här är faktiskt riktigt tråkigt. Jag vill inte!! Men å andra sidan vill jag inte göra omtenta i Västerås i Januari heller. Fan, allt är ju lika dant fast annorlunda. Jag vill inte.

"FixaUppsalaDag"

Okej, färgpennor är inte kul hur länge som helst, jag har tröttnat, men har ändå kommit ganska långt. Nu sitter jag mest och väntar på att se om Calle Shulman gillade min header, det hade varit sjukt kult. Jag sitter även och tänker på våren, som vanligt, och Klaras inplanerade "FixaUppsalaDag" på måndagen den 5:e Januari! Wooh. Det skall bli kul.

Nej, tillbaka till färgläggandet!

Ny header till Calle Shulman?

Då var den sista lektionen i Spanska 1 avslutad! Måste säga att det känns SKÖNT! Nu är det bara ett hinder kvar på vägen... Gramatiktentan, den närmar sig med stormsteg och jag har lite P.A.N.I.K fortfarande. Men färgpennorna igår hjälpte!

Idag är det världens finaste väder ute, knappt kallt alls vilket är en trevlig omvändning från det iiiskalla vädret vi haft innan! Eller, jämför man med Sverige så är det ju inte iskallt direkt. Men, jag sakll sitta inne och plugga gramatik! Heela dagen!

Fram tills nu har jag fått roa mig lite, ni vet ju att jag gillar Calle Shulman, så jag satt och kollade lite på hans blogg där han har en tävling om vem som kan göra hans nya header och alla förslagen som han lagt upp var så fula, så jag gjorde en själv och skickade in, får se vad han tycker, man kan iallafall vinna Singstar- skivor och det hade varit perfabra till Åre! Vad tycker ni?


Julefrid

Åh, har just skapat lite julefrid för Matilda & Sofie som bor i vår lägenhet, och sammtidigt skapat julefrid för mig, genom att låta dom hyra i Januari med! Så skönt! Så, nu gäller det, nån som vill ha en lägenhet från Februari? 2:a på kungsholmen?


Jag har inte åkt Linbanan

NU har jag skickat in en riktigt bra recension, eller en halvbra iallafall. Så nu är det bara Gramatik som gäller! Sorry att  jag är så sjukt tråkig men det är bara plugga som gäller nu. Men ändå så sitter jag och tänker på jul, och nyår och våren och mitt lilla, lilla rum i Uppsala och nyår och jul och hemma och alla mina vänner som jag snart får träffa. Det är inte lätt att tänka på gramatik när man har så mycket annat kul att tänka på!!

Jag har kommit fram till att jag skall packa ner allt i min väska redan på lördag förmiddag för att kunna väga den på ett apotek, så jag slipper betala förövervikt! Det hade varit så skönt att inte ha en massa handbagage, utan bara min stora incheckade väska och en handväska, plus datorväskan. Ah, det blir väl rätt mycket ändå...

Jag har bara en sak som jag har lite panik över. LINBANAN. Vi har fortfarande inte åkt linbanan. Det måste va fint väder på fredag eftermiddag, så vi kan åka den då, efter mördartentan.

Färgpennor & Verb

Nu är det spurt spurt inför gramatikprovet! Men nu är det inget annat jag måste göra iallafall! Jag höll mitt lilla tal för Pontus idag, det gick bra och så har jag praktiskt taget avslutat min bokrecension. Skall bara be Mia läsa igenom den för att se att jag förstått allting rätt!

Så nu skall jag plugga, funderar på att göra lite färglada pluggkort. Jag har grova koncentrationssvårigheter idag, så det är nog det bästa för mig. Plus att Anna är sjuk så hon behöver muntras upp, och vad är bättre än färgpennor?


God Kväll Kära Vänner

Nu har jag duschat, tvättat ansiktet och håret två gånger, lagt en snygg mask och är helt 100% ren! Det känns skönt! Jag sitter och pluggar lite gramatik nu, den här nya boken som jag fått låna av Laura är underbar! Jag förstår saker jag inte ens anat innan! Så förhoppningsvis skall det här också gå bra! Annars har Laura berättat att hon kommer svara på mail och hjälpa oss under juhelgen! Vilken lärare hon är...



God Natt Kära Vänner
.

Okej, nu har jag sansat mig.

Pusth. Så ja, nu när jag sansat mig så har jag insett att det 1. inte heter hamsterbox utan bur men det spelar inte så stor roll eftersom 2. jag har någon stans att bo i vår! Vilket är sjukt kul, eftersom jag inte är så bra på melodikryss och så. Plus att jag fick mitt CSN beslut idag - Yes, varsågod 2684 kr i månaden, katching. Dom går visserligen direkt till Apfastigheter, - 2462, slurp. Men det gör inget, för det är det säkert värt!

Rummet ligger i samma hus som JP bodde i när han bodde i Uppis så förmodligen är det ett likadant rum som han hade, med fast väggmöblering på ena väggen, och sen ett litet handfat. Det gillar jag, det blir bra! Och sålänge det är varmare än här så är det lugnt!!

Jag måste åka till ikea eller nåt och köpa mig ett skrivbord med, det är det enda jag inte har, annars är jag safe även på möblerna och eftersom jag får lägenheten från den 1:a Januari och terminen inte börjar förens den 19:e så har jag mycket tid på mig att flytta in och myspysa till det.

Woho! Nu skall jag bara plugga in 4 månaders gramatik. Kul. Men vi hade losermöte i 4 h idag och jag tror jag har fått kläm på det mesta! Bara att traggla verbböjningarna. Great!

Bilden kommer från studentstaden.se

MIN EGEN HAMSTERBOX


JAG HAR BOENDE I UPPSALA!

Jag kan inte skriva mer, jag bara piper!


Nada, Nitcht, Nothing

Inget plopp i inkorgen, ingen förändring på hemsidan.
Jag ger upp, jag går och lägger mig!

En bra sak med att ha på sig pjamas hela
dagen är att man inte behöver byta om
 när man går och lägger sig.

Detta säger mer om vad jag har på mig när jag
sover än vad jag har på mig när jag är vaken.
Heja isolering.

Svar efter erbjudande




Jag kommer inte sova förens det här är klart!

En snäll liten kaninunge

Det är jag det, med bruna linser! Jag har testat en gång, men då lyckades ena linsen åka in bakom ögar (sjukt läskigt) och då slängde jag den andra för jag trodde ju den första va borta, men sen plopp var den där! Men, jag vill ge det ett försök till! Och på fargadelinser.se har dom ett erbjudande som jag inte kunde missa! Så förhoppningsvis har jag ett par kaninögonsbruna ögon till jul & nyår!



bilden kommer från fargadelinser.se, färgen Honey

Rödvin och CV

Sitter med ett bättre glas rödvin, 14 kronor kostade det, inte glaset alltså utan flaskan rödvin, så man vet att det är bra! Har filat och fixat med mitt CV och skickat in det till Svenssons Krogar i Uppsala. Jag fick jobb där en gång innan och jag har ju bara blivit bättre sen dess så man tycker ju att dom borde anställa mig, plus att jag vet jättemycket om rödvin.

Jag sitter och väntar,
om 20 minuter så tycker jag att det bör ploppa ner ett brev i min inkorg som berättar huruvida jag skall dricka öl och spelamelodikrysset i vår eller inte, tack Lina & Klara by the way, eller om jag skall ha en egen liten hamsterbur.

Uppdaterar när jag vet nått.

Vilken dag!

Idag har jag inte gjort ett vettigt dugg, det vart inte nån bokrecension, den planerades om till i morgon så kan vi kolla på filmen (ja, jag vet) och således skriva en ännu bättre recension! Jag har idag kollat mina sidor på studentstaden 500 gånger, men det står fortfarande inte om jag fått skolådan eller inte, har även börjat kolla lite smått på andra rum och jag är körd så, om det är nån som känner nån som känner nån som har ett rum eller slott eller vad som helst i Uppsala som dom vill hyra ut så är det bara att klicka här och berätta det för mig, för jag börjar få lite P.A.N.I.K som K. Svensson skulle ha sagt.

Idag har jag även tvättat två filtar vi haft i soffan och spillt lite glögg, lite choklad och diverse färgpennor på. Dom torktumlar fortfarande, och eftersom elen är som den är (dålig) så är det ISkallt här inne! Men nu får det va nog, elementet skall på!

Just det ja, för att tillägga till mitt bostadsproblem så har jag en fresh lägenhet i Stockholm att byta med, tror det kan höja mina odds lite, så glöm inte. HÄR kan ni berätta för mig vart jag skall bo!

Så va dom bara tre

I morse åkte Matilda hem, och nu så bör hon va i bilen, snart hemma i Västerås. Det känns jättekonstigt! Vi har blivit så bra vänner under dom här tre månaderna och man har liksom vant sig vid att alla alltid är här!

Men den här veckan är det all about Gramatik!
Vi skall ha losermöte i morgon klockan elva, vi som inte riktigt skrapat ihop så många poäng på dom där testen vi haft.. Och det känns så skönt! För jag har verkligen inte koll på alla verbformer!

Idag är det söndag
vilket betyder att allt av värde i Barcelona är stängt. Och kylskåpet ekar tomt. Jag och Anna snacksade upp det sista goda inatt när vi hade en liten paus ur The DaVinci Code, som för övrigt var bra men inte lika bra som boken. Jag har fått i uppgift att skaffa oss mat, det lutar åt wok i market senare idag men kanske nåt snällare för magen till frukost :) Sen skall jag skriva en hejdundrande bra bokrecension, eller iallafall en bokrecension.

Snart är Barcelona slut

Det känns helt sjukt att det bara är en vecka kvar här. En vecka av 16. Som vanligt så har tiden gått helt sjukt fort, och precis när man börjar vänja sig så är det slut. Men sammtidigt så skall det bli härligt att åka hem och kul med Uppsala i vår.
Men jag kommer sakna mycket med Barcelona, Pa de Cereales från Baluardbageriet är en! Barcelonas bästa bageri, 100 m från vår lägenhet! Lyx!




Nu är stan så sjukt fin också, massvis med julpynt överallt, även om det ser mer ut som nyårspynt. Det är nästan lite som i Amerikanska filmer här och där, lite överdrivet, men jag gillar det, Mycket! Om det inte vore så kallt så hade jag promenerat runt hela dagarna, eller, nej det hade jag inte gjort för då hade jag varit så trött, men det är fint.

Jag är lite orolig för det där med kylan hemma. Jag tycker ju att det är riktigt kallt när det är 5 c°, men i och för sig så skall jag köpa en jättevinterjacka i mellandagarna, men oh va jag kommer frysa innan dess!


Dom här snygga sjöjdtomtarna kallas tronkos och på julafton så slår dom catalanska barnen på dom med pinnar och så sjunger dom en sång, så slänger föräldrarna fram paket ur baken på den. Det är en bra tradition, dels är den billig för man kan göra den själv och dels är det bra, för det lär barnen att man får presenter om man slår på farbröder som ligger ner. Bra tradition!


På jakt efter Ron för 4,19€

Det är inte lätt, när man vaknar tio i nio och Eroski stänget nio. Jag fick lirka mig in och sen var rommen slut, åh nej. Så jag fick kaika runt till alla pakistanier i hela barceloneta och till sist hittade jag min bliliga skitrom på Dia. Var även inne en snabbis på Spar, sparfarbrorn såg ut som om han sett allah när jag visade mig så jag smög ut igen. Jag undvek även att gå i vattenpölar under balkonger, varför?  Det skall jag berätta en annan dag. Nu skall vi fira JP med Rom!

JPs födelsedag!

Yes, idag är det den 12:e December, vilket betydet att JP är 25! Igår så tvingade jag iväg honom på en middag med hans "kusin" som han mycket motvilligt följde med på, men sen kom överaskningen och han blev glad! Hans föräldrar och lillebror har kommit hit och hälsat på! Så ikväll skall vi fira honom! Joho!


TENTOR = YES

NUMMER ETT: Jag klarade fonetikomtentan!!
NUMMER TVÅ: Civilizacióntentan var busenkel, massa 1X2 frågor!!
NUMMER TRE: Nu skall jag ta det lugnt och njuta av några timmars frihet innan jag måste börja plugga gramatik :)

Jag skriver senare!

Oj oj inte bra

Jag vaknade alldeles för sent idag, och vi som hade värsta pluggdagen planerad! Nu får den bli lite senare. Nu skall jag iväg på stan, försöka lirka ut mina skor frå skomakaren utan lappen och sen vaxa benen på Yves Rocher. Efter det tänkte jag gå en liten sväng på stan, börjar få lite panik att jag inte sett allt. Men jag lovar att tänka på Franco all the time.

Jag klarade Analisis tentan!

Yes Box, G it is! Skönt att veta, men ändå så tänker jag bara på den där dumma fonetikomtentan... Men iokförsig hade det varit 100 ggr jobbigare att kugga den här Analisis de Texto tentan än omtentan på fonetiken. AT omtentan är om 1,5 vecka, dagen innan den gigantiska 4 h Gramatiktentan. Jag är nöjd med det iallafall!

Vi fick även veta idag att det är okej att vi kommet 10 tjejer och invaderar Åre, nej det är inte komunen som behövde godkänna utan Anna & Klaras hyresvärd, som sa ja! Nu är det bara upp till den fjärde roommaten som skall säga ja. Frågan är bara vem som skall fråga...

Sen har vi ju problemet med bil med, det fattas fortfarande en.


Så var julen räddad!





Yes, jag kommer hem till Gotland
klockan 18:20 den 21:e December! Dom hade sänkt priser på just den fligthen jag ville ha och jag lyckades efter många om och men boka den!




Här har ni beviset!






Oh Yes.

Oh yes, febern är borta och jag kan röra på huvudet utan att grimasera av smärta, GRYM känsla! Anledningen till varför jag inte skrev någonting igår var för att jag 1. Helt enkelt inte kunde, jag orkade bara klicka och det blir inte så bra blogginlägg av det, och 2. Jag låg i sängen hela dagen förutom två besök till toan och 4 besök till vardagsummet för att dricka glögg. Mmm, glögg! Men i morse mådde jag mycket bättre, jag duschade av mig all febergegga och jag och JP kollade på sista avsnitten av Desperate Housewifes sen gick vi (okej jag åkte buss) och mötte Matilda och pluggade på Starbucks länge!

Nu har vi nyss kommit hem, kollat mailen efter svar på tentor (tomt) och tackat ja till ett studentrum i Uppsala, men hold your horses missie, det är inte klart, jag är 2:a vilket betyder att om nummer 1 vill ha den så får den det men om den inte vill ha den... Så är den lilla skokartongen på 13 kvm MIN! Woho!

Nu skall jag vara tråkig och plugga mera Civilización, har ett helt århundrade att läsa in! Men jag lovar att skriva lite senare för att ersätta den tomma gårdagen!

Satan!

Ah, nu är jag på riktigt dåligt humör. Jag hade feber i natt så jag sov jättedåligt, knaprade aspirin i morse och vart ganska pigg men nu har det dalat... Sov en timme ungefär och vaknade med världens ont i halsen. Sen kom jag på att jag glömt att boka biljett till Gotland när vi kommer hem så gick jag in och skulle göra det, och då hade de billiga biljetterna på den avgången jag ville åka tagit slut, så nu får jag åka 20:00 istället för 17.30, men på nåt sätt så lyckades jag göra fel och bokade 14.15, vilket jag inte kommer hinna landa till, så jag stängde ner allt jättefort och hoppas att det inte hann gå igenom! Har än så länge inte fått nåt bekräftelsemail så vi får väl se! Har tagit aspirin igen och har strax ett Grey's Anatomyavsnitt på datorn som förhoppningsvis kan pigga upp mig!

Hur har ni det?

JAG KOM IN!

Woho! Uppsala & Sociologi here I COME!

Vi satt just och diskuterade när det var man skulle få veta om man kom i på Högskolan eller inte och kom fram till att det var i morgon, men jag tänkte att "skall man inte ta och kolla ändå" men JP hävade att "det inte var nån chans att de la ut resultaten en dag innan" men joho, jag kom in!! Så nu skall jag bara få bostad, men jag ligger än så länge 1:a på en och typ 3:a på en annan, 13 kvm i korridor. Heja.


Kom ni in?



Bloglovin´

Nu kan ni följa min blogg med bloggkoll!

Jag pysslar och pysslar, nya projektet är länkarna här till vänster om bloggen, strax kommer det en bloggkollsikon med!

Jag har fått Post!

Titta vad jag hittade längst ner i brevlådan!
Ett kort från Anna & Ida som slappar runt i asien.
Avis? Nej, inte jag inte!


Petter, Marit Bergman & Jag

Ahh. Vårt internet har fått ryck och är nu långsammare än modemet vi skaffade 2002! Panik! Men, jag skall inte bry mig om det. Det är bra att vänja sig vid att allt inte skall gå så fort hela tiden. Eller, så kommer jag iallafall uppskatta farten mer sen! Det kan även bero på att jag håller på och säkerhetstömma min papperskorg, så det kan va datorn som är lite trött med. Jag måste verkligen lämna in den på lagning det första jag gör när jag kommer till Stockholm!!


"Spotify, med grundaren Daniel Ek i spetsen, får omkring
1 000 förfrågningar i veckan om inbjudningar till tjänsten.
De flesta får direkt nej, men bland undantagen finns Petter,
Marit Bergman, Catrine och en fotbollsspelare i Premier League.
Kanske är det tystnaden som gjort bolaget till årets snackis."


Jag fick ja! Okej, jag la till mitt namn i artikeln, det var inte så från början, men jag ville förtydliga. 

La Barné - Batuqué

Om min lärare Pontus visste att jag suttit och kollar på YouTube klipp av hans band så hade jag fått VG på direkten! Dom är rktigt bra! Tänkte bjussa på två klipp!




Lördagspromenad I Barςa

Igår gick jag och JP en promenad genom stan. Jag förundras varje gång över hur STOR den är, och hur många olika stilar man kan hitta. Jag tänkte att jag lägger upp några av bilderna till er, för att göra er lite avundsjukna :) Som ni ser så har vi 15c° och löv på träden, den 6:e December! Det är rätt härligt!

Konstigt att jag inte har med hemreseångest än jag har.

FC Barcelona vs. FC Valencia

Sådär jag, med en shysst bocadillo i magen så tänkte jag berätta om fotbollen igår! DET VAR JÄTTEKUL! Alla som känner mig vet att jag inte är ett fotbollsfan, eller jag är ett mästerskapsfan, när det är EM, VM och så så visst hejar jag, och skriker och tjoar kanske lite med, men jag kan ingenting om fotboll, min karriär sträcker sig över 3 veckor och en match. Så kul var det.

Men StorMatch! Give me more! Jag fick nästan lite svindel när vi kom i på stadion, den är så sjukt stor, tredje största i världen tydligen, med plats för 100 000 prsoner. Och alla tjoade och tjimmade och sjöng sånger om Cataluña. Alla hurrade när dom presenterade Barςa och buade när dom presenterade Valencia

Men även om klacken var jättestor så märktes det att det var många turister som inte är FAN på riktigt. Det försöktes köra vågen säkert 20 gånger, men den vart mest patetisk och ingen sjöng hejarramsor, förutom klappklapp, klappklappklapp, klappklappklappklapp, klappklapp och andra klassiker.

Men alla stod upp och skrek när Henry gjorde första målet, och andra, och när Alves gjorde tredje, och sen när Henry gjorde sitt Hatt- Trick så vart det som galet!


Vi kanske skall gå på fotboll på onsdag med.. Vi får se!

Cafe con Leche & Croissant

God Eftermiddagmorgon bloggen! Jag har sovit såå skönt!! Nu skall jag och JP ut en sväng och äta lite frukost, sen skall jag berätta allt om fotbollen igår!

Yesterday



Farligt Snygga!

Efter att ha njutit av min skönhetssömn och duschat så hamnade jag på Annas bilder på facebook och stötte på den här sköningen. Första men definitivt inte sista gången jag har på mig en våtdräkt! (torrdräkt?) Eller vad säger ni?

Eller vad säger ni?

Hemma igen!

Nu är jag hemma igen! Vi hade en kul kväll, eller natt med mycket dans! Anna fick hicka så hon gick hem, men jag och Matilda dansade ett tag till. Det är skönt att bo nära nattkulbbar, känns nästan som i Visby när det tar mindre en 10 minuter att gå hem. Lägger upp lite snygga bilder i morgon. Nu skall jag kolla på ett avsnitt Desperate Housewifes och sen sova. I morgon skall vi åka linbana. WoHo!

Bökigt bara att behöva spraya sitt eget hår med parfym
för att det lukter inrökt - tacka vet jag rökförbud på krogen!

Ni måste tycka vi är konstiga?

Ja, klockan är två på natten och vi skall snart gå ut, men ni måste förstå att allt är lite fördröjt här. Att gå ut vid 12 här är som att vara på nattklubb vid 21 hemma. Och vi vet alla vilka som är där då, jo, dom som inte har kompisar att förfesta med. Nej, nu var jag fördomsfull men så är det. Vi lyssnar iallafall på peppmusik, upptempo. Och jag skitsnygg tack vare Matilda, hon är som min Klara när det gäller smink + att hon är bra med hår. Nej Klara, jag skall inte byta ut dig!

Hasta luego - tjejen som ger nattbloggande ett ansikte.

Julmys

Nu har vi pysslat och pysslat och jag vill ha julmys men Anna & Matilda vill ha upptempomusik, men jag smyger och sätter på julmusik ändå..



Julmys

The Dress

Efter att ha fillat och pillat med lite bilder hela eftermiddagen så kilade jag, Anna & Matilda och handlade lite snacks. Vi har nu ätit en massa gott, bröd, chevrécreme, hoummus, avocadofluff, pesto och druckit vår vän Oro, fin Cava för under 3€.

Nu sitter vi och spottar lite, mitt nya ord för att lyssna på musik på spotify. O helga natt med Tommy Körberg är favoriten. Vi har även tända ljus. Matilda ritar en flicka, Anna limmar med bilder och JP ligger i sängen. Man skulle kunna kalla det julmys, om inte jag hade gått med öppen tröja idag för att det var så varmt. Det förstör julmysstämningen lite men var riktigt skönt!

Vi får se hur/var/när/om vi skall fira tentan, jag har lite svårt för det eftersom jag har den där klaradejagtentanångesten om än mycket mindre än förra gången, men man vet aldrig!

Här har ni klänningen förästen. Tänkte va så där fjantig och klippa bort huvudet för att jag inte har tvättat håret på 2 dagar och är lite trött, men - I'm just not that girl.




Tummhållningen hjälpte!

Tentan gick bra! Tror jag iallafall. Den kändes inte så svår. Svarade på ala frågor utom hanva den sista, men det var Pontus fel, om jag inte får G eller är på gränsen till VG (jo men visst) så skall jag överklaga den!

Efter tentan gick jag, JP & Matilda och åt sushi buffé för 9.90, GRYMT gott och hur mycket som helst! Sen gick vi vilse, eller vi utforskade nya delar av stan iallafall och det var kul! Vi hittade lite piffiga affärer, ett jättestort musem och en skum marknad med damkläder.

Sen gick vi och hämtade mins skor hos skomakaren, men bara ett par var kvar. Skomakaren sa att jag skulle komma tillbaka på eftermiddagen, eftersom klockan då var 15.30 få frågade när när eftermiddagen började, han sa att den började 16.30 så jag får gå tillbaka snart.

Just det ja, jag köpte min nyårskläningn med! Visar den sen.

Nu skall jag siesta lite, har varit en hård dag.


Come On!


Nu håller vi alla tummarn för Catrine, och Anna, Matilda & JP.
Nu är det tenta!! Inga ursäkter finns för att miss detta tummhållande!!

EKO, EKo, Eko, eko

Nej men helt ärligt, är jag så tråkig och ointressant att alla de 24 personer personerna som varit inne och kikat här idag STRUNTAT i att kommentera. Förstår ni inte att det är kul med kommentarerna. Det behöver inte va mycket, bara ett hej eller så. Kom igen nu då!

I Know You Can Do It

Sala Apollo



Den här lappen säger en hel del om Sala Apollo (där vi var igår) och Spanien.

  1. Det är många som använder droger.
  2. Det är olagligt att använda droger.
  3. Många som går på Apollo är dumma och förstår inte så man måste extrainformera dem lite.
  4. Det är många som bryter mot knarklagen.
  5. Det är billigt med arbetskraft i Spanien, eftersom den medelålders mannen som delade ut lappen hade det som sin enda uppgift.


Elf Yourself

Ahaha, jag skrattade så jag nästan kissade på mig när jag såg det här. Ganska låg nivå på humorn när man sitter och pluggar connectores. Tack Lovisa.

Klicka så får ni se...

Trum, trum, trum.

Åh, nu hade vi sådär kul igen! Har man det på en onsdag i Sverige?
Vår lärare Pontus spelade med sitt trumband, trum trum trum.

Helvetes hårjävel

Nej, det blev inte bra. Nu har jag tvättat det och fönat det och hon den där grimasen var kanske världens mest inkompetenta frisör. Det finns ingen logik över huvud taget. Helt plötsligt är det en lång tåt och sen är lite av innerhåret kortare än överhåret här och var, som uppklippt fast ut -och- in, och sen har vi ju om partierna som är uppklippta till lite över örat. Väldigt oklart vad ag skall göra åt det här.

- TACK SÅ MYCKET GRIMASEN.
- Jag tycker inte synd om dig som har ticks.

Jag tror det kallas kärlek


Och då menar jag inte matchen utan det faktum att jag går på matchen med JP, frivilligt, med nöje!

Mera Spotify, Mera!



Soundtracket till VÄRLDENS BÄSTA film finns på Spotify! Wohoo!! Jag känner redan nu att jag kommer tjata lite om det här programmet!! Yes!!




- Ni kan inte dömma förens ni sett filmen

STORÖGDT

Det hände, jag hade inte ens lekt med tanken på att det skulle hända! Men det gjorde det! Jag fick ett mail, ett Spotfymail! Woho!! Så får man klicka på en länk och gratis ladda ner programmet och så har man ALL musk i världen! Allt annat - SLÄNG ER I VÄGGEN! Nu lyssnar jag på José González, men jag skall nog byta, men det går inte att bestämma sig, det finns så mycket!



Hemreseångest

När jag och Anna gick över torget, lite sura över att brödet vi just köpt på bageriet hade varit så nybakat att man inte kunde skiva det med skivmaskinen slog det mig.

Jag skall snart åka hem.

Och det känns jättekonstigt, i Sverige, landet som jag hyllat de senaste tre månaderna är brödet hårt och man måste rosta det för att få det varmt. Och det är kallt ute.

Från att ha varit helt odelat glad att åka hem, tänkt att det skall bli kul och mysigt och jul så har jag nu hemreseångest.

Dålig Gudfar

Goddag käraste.
I morse var jag så sinnersjukt osugen på att gå till skolan men, sur och grinig, så gick jag ändå. Tog en Toffie Nut Latte på vägen och mådde lite bättre. Vår litteraturlärare som vi klagat så mycket på hade verkligen tagit till sig kritiken och var förändrad idag. Det känns riktigt bra, sent, men bra.

Sen gick vi till en skomakare och jag skulle lassa av mitt berg med mer eller mindre trasiga skor. Han pillade och räknade och pillade lite mer och såg ut som grimasen igår när hon såg mina toppar; hur kan man missköta sig såhär? Jag skämdes lite för mina trasiga skor och sen tänkte jag att det är min gudfars fel, det var han som skull se till att jag blev upfostrad med gud och sånt och se till att jag hade skor på fötterna, vart är han nu? Har jag nån?

Skomakarfarbror kom iallafall fram till att totala summan flr tre par skor var 72€. Alltså 600 kr bara för att fixa dragkedjorna på stövlarna som kostade 1000 kr för några veckor sen. Nej Tack. Så nu är jag bitter och skall hitta ett par stövlar med dragkedja bak.


Dom här hittade jag på Brandos.se

Analisis de Texto- tenta

Ursh. Om jag var opepp på att göra fonetik- tentan så är det här INGENTING emot det. Det här ämnet är hur stort som helst!
Nu skall jag och JP gå och lägga och och kika klart på en film.


Catrine, snart tillbaks i verkligheten.

Don't cry for me Barcelona

Så ja, jag börjar redan nu. Tillbaka tillverkligheten. Här fortsätter det. Allt innan hittar ni på Catrine i Barcelona.

Välkomna till fortsättningen.

RSS 2.0